Broj za naručivanje paketa - 061/3135333 SOS broj za pomoć na putu - 069/667667

Auto vesti

Granični prelazi u Srbiji uskoro pokriveni kamerama

Kolike su gužve na granicama Preševo i Gradina, građani će početkom letnje sezone moći će da vide uživo na sajtu MUP-a i Auto-moto saveza, jer će prema najavama do tada biti postavljene kamere.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova saopštavaju da su kamere već postavljene na graničnom prelazu Batrovci, gde su i najveće gužve, a plan je da do početka leta još tri prelaza dobiju video-nadzor, među kojima su i granice sa Makedonijom i Bugarskom.To će omogućiti građanima da preko sajta MUP-a ili AMSS-a, kako kaže direktor policije Vladimir Rebić, pred putovanje uživo vide kolike su gužve na nekom prelazu.

Kamere koje se postavljaju na graničnim prelazima, dodaje predsednik AMSS Mirko Butulija, olakšaće putovanje građanima, jer će uživo moći da vide kolike su kolone. Podseća da preko sajta AMSS i broja 1987 vozači već mogu da saznaju kakvo je stanje na putevima i granicama.

Butulija najavljuje da će uskoro biti napravljena i aplikacija, koja će vozačima dati sve neophodne informacije o tome kakvo je stanje na graničnim prelazima.

Inače, 75 graničnih prelaza u Srbiji, kako kaže Rebić, tokom 2016. godine prešlo je 64 miliona putnika, a taj broj se povećao za 6,5 % prošle godine.

Izvor: Bookiraj.com