Pomoć na putu 24h: +381 69 667 667; info: +381 60 099 2541 office@atlas-servis.com

 

 

Atlas 24h
Često postavljana pitanja

Atlas 24h često postavljanja pitanja i odgovori prvenstveno služe da što jasnije približimo naše usluge novim, ali i postojećim korisnicima. U prvom delu „Atlas 24h – Opšta pitanja i odgovori“ dajemo objašnjenja za osobe koje se do sada nisu susretale sa paketima pomoći na putu. Namera nam je da razjasnimo i naglasimo koliko su i zašto su ti paketi toliko važni.

U drugom deluAtlas 24h – Najčešća pitanja i odgovori“ možete naći korisne detalje i objašnjenja vezana za naše pakete i pojedinačne usluge u okviru njih.

Atlas 24h – Opšta pitanja i odgovori (1. deo)

Da li je Atlas24h osiguranje?

Atlas 24h nije osiguranje u klasičnom smislu. Ali ne brinite, mnogo ljudi meša te pojmove. Atlas24h se bavi uslugama pomoći na putu što je naša primarna delatnost već više od 12 godina.

Osiguranjem vozila se bave druge kuće i ono je obavezno prilikom registracije vozila u Srbiji, ali vam tu ne sleduje pomoć na putu koja je jako bitna u slučaju da vam se desi bilo koji kvar na vašem vozilu.

Zašto da uzimam paket pomoći na putu kada on nije zakonom obavezan?

Za razliku od država zapadne Evrope gde je i pomoć na putu zakonski regulisana, u Srbiji još nije obavezna. Ali Zakon o bezbednosti saobraćaja na putevima jasno naglašava da je šlepanje jedino moguće do prvog isključenja sa autoputa ili motoputa što vezuje ruke vozačima u nevolji.

U slučaju da preskočite prvo isključenje policajci vam mogu na licu mesta pisati kaznu u iznosu od 5,000 do 25,000 dinara. Tu su i detalji o tome za koji tip kvara ide uže ili kruta veza, koje mora biti rastojanje između vozila, itd.

Dakle, jedino paket pomoći na putu vam može ponuditi rešenje oko koga nećete morati da brinete šta raditi kad vam se desi kvar na vozilu. Rešenje je jedan poziv od vas.

U redu, ali zašto, kada se desi kvar, jednostavno ne pozvati šlep službu?

To zvuči jednostavno ali u praksi nije tako. Ako nemate Atlas24h paket pomoći na putu susrešćete se sa nizom problema. Od toga koji broj pozvati, ko i sa kakvim vozilom će doći, da li će te čekati sat-dva ili više… I ono najbitnije, koliko će vam naplatiti uslugu.

Cene šlepanja su i do 10 puta skuplje ukoliko nemate paket. U noćnim satima se dodatno doplaćuje.

Što ste više u nevolji i što je veći problem, šlepadžije mogu na licu mesta da povećaju cenu. Zato niste nikad sigurni. Polazimo i od toga da uopšte imate novca kod sebe.

Poznate su i razne prevare na srpskim autoputevima vezane za divlje šlep službe.

Zašto sebi da dozvolite stres, nervozu i velike finansijske izdatke kada postoji jednostavno rešenje sa godišnjim paketom pomoći na putu.

Ukoliko se odlučim za Atlas24h paket i desi mi se kvar koja je procedura?

Potrebno je samo pozvati naš SOS broj telefona izdiktirati vaše podatke, lokaciju i tip kvara i sve ostalo je na nama. Imamo preko 200 partnera u Srbiji koje zadovoljavaju najviše standarde usluge, opreme i profesionalnosti.

Naš partner koji je u tom trenutku najbliži vama izlazi na teren čime obezbeđujemo najbržu moguću uslugu.

U proseku za 30 minuta dolazimo na lice mesta. U većim gradovima najčešće bude i brže od proseka.

Ukoliko se odlučite za Nacionalni paket šlepamo vaše vozilo i prevozimo sve putnike iz vozila na vašu adresu bez ikakvih dodatnih troškova, tako da vam novčanik nije potreban. Brzo, jednostavno i efikasno!

Kako da budem sigur(an)na da će to biti zaista tako?

Nažalost da biste se lično uverili u sve ovo morate da imate asistenciju tj. da vam se desi kvar na vozilu što vam mi ne želimo. Naša najveća preporuka su naši dugogodišnji zadovoljni korisnici i saradnici.

Atlas24h još od 2008. godine obezbeđuje vozne parkove velikih kompanija poput Knjaz Miloša, Hjundai, Apatinske Pivare, DDORa, Nelta, Delta Holdinga i mnogih drugih.

Našu firmu je popularna emisija Sat Revija Plus proglasila za lidere na tržištu i neretko u njihovim časopisima poput YoungTimera izlaze tekstovi vezani za našu firmu.

Detaljan spisak referenci možete pogledati na linkuNaše reference“. Nama su naši klijenti najbitniji i nećemo dozvoliti da ukaljamo ime firme koja postoji duže od 12 godina, sarađuje sa velikim kompanijama i već sada ima preko 300,000 korisnika.

 

Atlas 24h – Najčešća pitanja i odgovori (2. deo)

U ovom tekstu „Atlas 24h – Najčešća pitanja i odgovori“ možete naći odgovore za samu Atlas24h uslugu, kao i detalje oko sadržine paketa.

Pitanja i odgovori u vezi sadržina paketa i usluge

Šta znači neograničena kilometraža šlepanja na teritoriji Srbije?

Ukoliko vam se desi bilo koji kvar na teritoriji Srbije imate prava na povratak vozila na vašu prijavljenu adresu. Nebitno je da li ste 100 ili 500km od adrese. Kilometraža se ne meri, samim tim imate potpunu bezbrižnost i sigurnost u vašem vozilu.

Šta podrazumeva asistencija popravke vozila do 100e u Bosch Car Servisu?

Ukoliko vam se desio problem više od 100km od vaše adrese možete nam tražiti popravku vozila gde Atlas24h snosi troškove u limitu do 100e. U slučaju da je skuplja popravka, korisnik doplaćuje razliku.

Na primer, krenuli ste iz Beograda ka Zlatiboru ali vam auto neočekivano stane kod Užica. Vi imate pravo izbora da li želite da vas šlepamo nazad u Beograd na prijavljenu adresu ili da vam platimo popravku vozila u najbližem Bosch Car Servisu i da, nakon toga, nastavite putovanje ka vašoj krajnjoj destinaciji.

Koje države pokrivaju paketi za inostranstvo? Da li samo države EU ili i druge?

Atlas24h paketi koji uključuju asistenciju na teritoriji Evrope (Euro+, Internacionalni, Platinum) pokrivaju apsolutno sve države u Evropi. Kako je u pitanju geografski pojam Evrope jedina napomena je da paketi ne pokrivaju azijski deo Rusije i Turske.

Da li moram da idem kod majstora u inostranstvo ako imam Euro+ paket?

Ne! Velika prednost Euro+ paketa je u bezuslovnom povratku vozila za Srbiju čime se ovaj paket izdvaja na tržištu. Možete zaboraviti na skupe popravke u inostranstvu i čekanja po servisima!

Moram li da idem za Srbiju u slučaju kvara ako imam Euro+ paket?

Još jedna velika prednost Euro+ paketa je ta što sa limitom od 1,000€  možete nastaviti putovanje u pravcu koji ste naumili. Samim tim ne morate da prekidate vaše poslovno ili turističko putovanje.

Šta da radim u inostranstvu ako mi auto stane noću ili vikendom kada ne rade servisi, a u autu imam porodicu i malu decu?

I za to imamo rešenje! U okviru Euro+ paketa imate prava na uslugu hotelskog smeštaja do 2 noćenja za sve putnike koji se nalaze u vozilu. Tako da ne morate da brinete za vašu porodicu dok se ne popravi vozilo.

Ko dolazi po mene u inostranstvu?

Nakon što pozovete Atlas24h SOS broj telefona prvo dolazi naš inostrani partner koji je u tom trenutku najbliži vama, tako da je vreme čekanja minimalno. U slučaju potrebe povratka vozila iz inostranstva za Srbiju možemo da organizujemo i naše vozilo koje dolazi iz Srbije.

Krenuo sam u Grčku i idem na ostrvo, šta se dešava u slučaju kvara? (Prethodna firma nije htela da dođe na moj poziv).

Uz Atlas24h nemate tu brigu, jer naši paketi za inostranstvo pokrivaju i ostrva.

Šta se dešava sa paketom ako prodam vozilo?

Paket možete prebaciti na drugo vozilo jednom u toku trajanju ugovora. Prebacivanje je besplatno i bitno je da nas obavestite čim dođe do promene vozila.

Da li je cena na mesečnom ili godišnjem nivou?

Cena paketa se odnosi na godišnji nivo. Svi naši paketi traju godinu dana.

Da li mogu da pozovem drugu šlep službu ili prijatelja da me odšlepa a vi njima da refundirate troškove kasnije?

Ne. Kako bi ste ostvarili pravo na asistenciju u obavezi ste da pozovete Atlas24h SOS broj telefona.

Koje je radno vreme kada mogu da pozovem za šlepanje?

Non-Stop. Naš SOS telefon je dostupan 24h u danu / 7 dana u nedelji / 365 dana u godini. Radimo i tokom državnih i verskih praznike i u svako doba dana i noći.

Da li se paket vremenski vezuje za registraciju vozila?

Ne. Atlas24h paketi traju 365 dana od dana aktivacije, nezavisno od datuma registracije vozila.

Koji je vremenski period izlaska na teren od trenutka poziva?

Zahvaljujući velikoj mreži partnera koju imamo, vreme izlaska na lice mesta kvara vozila u Srbiji iznosi 30 minuta u proseku dok u većim gradovima neretko bude i brže.

Šta se dešava sa putnicima?

Prevoz putnika koji se nađu u vozilu u trenutku kvara je obezbeđen i to na adresu gde se šlepa i vozilo, u skladu sa paketom koji imate.

Da li mogu da uzmem paket za vozilo koje se ne vodi na moje ime?

Da. Prednost Atlas24h paketa je ta što ih vezujemo za vozilo. Ne morate biti vlasnik vozila kako bi naručili paket.

Ako neko drugi vozi moj auto da li ima pravo na asistenciju?

Da. Kao što smo spomenuli prednost Atlas24h paketa je to što ih vezujemo za vozilo. Da li vozili vi lično, član porodice, prijatelj ili kolega, ko god da se nađe u vozilu može da pozove naš SOS broj telefona.

Da li mogu da uzmem paket za Srbiju ako imam strane table?

Da. Na vozila sa stranim tablicama mogu da se uzmu paketi za teritoriju Srbije (Nacionalni, City) ali ne i za inostranstvo (Euro+, Internacionalni,Platinum).

Da li moram da imam karticu / ugovor kod sebe?

Korisnik nije u obavezi da kod sebe ili u vozilu ima našu karticu  /ugovor kako bi mogao da iskoristi asistenciju. Ali, prilikom zvanja našeg SOS broja brže ćemo vas naći u bazi korisnika ukoliko je imate. Time se skraćuje vreme izlaska na teren na vaše i naše zadovoljstvo.

Gde / kako mogu da naručim / uplatim paket pomoći na putu?

Postoji više opcija preuzimanja i plaćanja paketa. Putem internet porudžbenice i uplate na račun, kurirske službe, dolaskom u našu poslovnicu ili preko Atlas24h agenta na terenu. Sami birate opciju koja vama najviše odgovara.

Da li važe paketi za Taxi vozila?

Taxi vozila mogu uzeti pakete za teritoriju Srbije (Nacionalni, City) ne i za inostranstvo(Euro+, Internacionalni,Platinum).

Da li ja plaćam šlep pa dobijam refundaciju?

Sva plaćanja Atlas24h direktno vrši šlep partnerima ili hotelima tako da korisnik ne plaća svojim novcem. Najbitnije je da, kada vam se desi problem na putu, prvo pozovete naš SOS broj telefona. Novčanik vam nije potreban.

Da li Atlasovi paketi mogu da se uzmu za kombi i teretna vozila?

Ukoliko imate tu kategoriju vozila za vas je namenjen Kombi paket koji pokriva teritoriju Srbije.