Pomoć na putu 24h: +381 69 667 667; info: +381 60 099 2541 office@atlas-servis.com

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, sprovešće u periodu od 11. do 17. decembra 2017. godine akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerene na vožnju u alkoholisanom stanju i pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

Kako je saopšteno, ova akcija u ponedeljak će početi u svim državama članicama organizacije TISPOL (Mreža saobraćajnih policija Evrope).

„Podsećamo vozače da svaka kontrola vozača, odnosno vozila, podrazumeva i obavezno alkotestiranje vozača“, navodi se u saopštenju.

Podseća se da analize saobraćajnih nezgoda u Republici Srbiji ukazuju da se vožnja u alkoholisanom stanju javlja kao uticajni faktor nastanka saobraćajne nezgode u 8,5 odsto od ukupnog broja saobraćajnih nezgoda, odnosno u oko 15 odsto saobraćajnih nezgoda sa poginulim osobama.

„Tokom sprovođenja ove akcije, u istom periodu prošle godine, 1.286 vozača isključeno je iz saobraćaja zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, dok su 273 vozača zadržana na trežnjenju u službenim prostorijama“, piše u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova.

Izvor: n1info