Broj za naručivanje paketa - 061/3135333 SOS broj za pomoć na putu - 069/667667

Internacionalni paket

Internacionalni-Paket-3D - pomoć na putu

Internacionalni paket je najbolja opcija za vas ako se sa vašim vozilom najviše krećete u Srbiji, a ponekad posetite i obližnje države. Korisnici imaju mogućnost korišćenja ukupno tri asistencije. Dve asistencije (velika i mala) su namenjene za teritoriju Srbije (asistencije iz Nacionalnog paketa) i jedna dodatna za teritoriju Evrope. Ako vam se u inostranstvu desi manji kvar popravićemo na licu mesta. Ukoliko je veći kvar, korisnik ima obezbeđeno šlepanje u limitu do 250 evra do obližnjeg servisa gde može rešiti problem.
Paket traje godinu dana od datuma aktivacije i sadrži tri asistencije.

Velika asistencija je sledećeg sadržaja:

Neograničena kilometraža šlepovanja

U slučaju kvara ili saobraćajne nezgode korisnik ima pravo na uslugu šlepovanja vozila bez ograničenja kilometraže do prijavljene adrese ili obližnjeg servisa. Korisnik bira opciju koja mu najviše odgovara u tom trenutku i nije uslovljen. Ova usluga je ocenjena sa najvišom ocenom od strane vozača. Bez doplata i skrivenih troškova.

Prevoz svih putnika iz vozila

Prilikom šlepovanja obezbeđen je i prevoz svih putnika koji se nađu u vozilu u trenutku kvara do željene destinacije (adresa korisnika ili servis). Putnici se prevoze u vozilu naših partnera. Prilikom asistencije operater Atlas24h SOS centra sa korisnikom proverava koji je tačan broj putnika i na osnovu te informacije obezbeđujemo odgovarajućeg partnera i šlep vozilo. Ukoliko se u vozilu zateknu kućni ljubimci, njihov prevoz je takođe obezbeđen i vrši se u transporteru u istom prostoru sa putnicima iz vozila. Ako to nije moguće, prevoz kućnih ljubimaca se vrši u vozilu korisnika.

Popravka vozila do 100€

Ukoliko se kvar na vozilu dogodi na više od 100 kilometara od prijavljene adrese (obavezan uslov), korisnik može umesto šlepovanja na adresu odabrati drugu opciju koja podrazumeva popravku vozila do 100 evra u obližnjem Bosch Car Servisu ili ovlašćenom servisu. Korisnik sam bira opciju koja mu najviše odgovara u tom trenutku. Naprimer: Krenuli ste sa porodicom ili društvom iz Novog Sada/Beograda na Zlatibor za vikend i zadesi vam se kvar kod Užica. Umesto da se vraćate nazad na adresu i prekidate odmor dobijate uslugu šlepovanja do obližnjeg Bosch Car servisa i pokrivanje troškova popravke vozila u iznosu do 100 evra tako da možete odmah da nastavite vaše putovanje! Ukoliko je popravka kvara veća od 100 evra korisnik doplaćuje razliku u ceni. U slučaju da je kvar veći i da je potrebno više vremena za popravku svi putnici imaju obezbeđeno jedno prenoćište tako da ne morate ni za to da brinete. Atlas misli na sve!

Hotelski smeštaj putnika

Korisnik usluge ima pravo na uslugu jednog  besplatnog noćenja za sva lica iz vozila u hotelu (motelu), u mestu gde se nalazi servis u koji je prešlepano vozilo korisnika usluge. Korisnik pravo na uslugu noćenja ne može ostvariti zasebno i bez usluge šlepovanja. Usluga noćenja podrazumeva pokriće troškova smeštaja u hotelu (motelu) sa najviše 3 zvezdice.

Prevoz priključnog vozila

U slučaju da korisnik ima priključno vozilo poput prikolice, obezbeđen je šlep i tog priključnog vozila u okviru paketa bez ikakve doplate. Priključno vozilo mora da bude registrovano, tehnički ispravno i da je svetlosna signalizacija instalirana po standardu.

Čuvanje vozila

U situacijama poput veće havarije/čekanja rezervnih delova ili ako je korisnik usluge imao saobraćajnu nesreću i nije u mogućnosti da upravlja vozilom, automobil će se nalaziti parkiran i obezbeđen kod našeg partnera u trajanju do 3 dana.

Dostava ključeva

Ukoliko korisnik izgubi ključ od vozila ili ima problem slične prirode a rezervni ključ se nalazi na prijavljenoj adresi, korisnik ima pravo na dostavu ključeva do mesta gde se nalazi vozilo. Vozač šlep vozila, koji je partner ili saradnik Atlasa je dužan da za vozilo za koje ne postoje ključevi, pristupi bezbednosnoj proceduri provere vlasništva nad vozilom. Korisnik usluge mora biti maksimalno kooperativan i omogućiti proveru vlasništva.

Mala asistencija je sledećeg sadržaja:

Šlepovanje do 50 km

Asistenciju korisnik može iskoristiti za šlepovanje do prijavljene adrese ili obližnjeg servisa. Mala asistencija je praktična u situacijama kvara/saobraćajne nezgode nedaleko od prijavljene adrese. Naprimer: Krenuli ste na posao i kvar se dogodi na oko 20km od vaše kuće. U toj situaciji biće upotrebljena mala asistencija iz paketa, dok korisniku na raspolaganju i dalje ostaje velika asistencija sa neograničenom kilometražom šlepovanja.

*Kilometraža do 50km se odnosi na ukupan broj kilometara u oba pravca. U slučaju da je ukupna kilometraža veća od 50km korisnik može da iskoristi ili veliku asistenciju ili da doplati razliku u kilometraži po redovnom cenovniku uz 20% popusta.

Manja popravka na licu mesta

Popravka na licu mesta podrazumeva izlazak Atlas24h servisera na teren radi popravke manjih kvarova poput zamene gume, dopune akumulatora, dopune goriva i sličnih sitnijih kvarova… Ukoliko nije moguće izvršiti popravku kvara na licu mesta, korisnik i dalje ima mogućnost šlepovanja do prijavljene adrese ili servisa. Troškove rezervnih delova, goriva itd snosi korisnik.

Prevoz svih putnika iz vozila

Prilikom šlepovanja obezbeđen je i prevoz svih putnika koji se nađu u vozilu u trenutku kvara do željene destinacije (adresa korisnika ili servis). Putnici se prevoze u vozilu naših partnera. Prilikom asistencije operater Atlas24h SOS centra sa korisnikom proverava koji je tačan broj putnika i na osnovu te informacije obezbeđujemo odgovarajućeg partnera i šlep vozilo. Ukoliko se u vozilu zateknu kućni ljubimci, njihov prevoz je takođe obezbeđen i vrši se u transporteru u istom prostoru sa putnicima iz vozila. Ako to nije moguće, prevoz kućnih ljubimaca se vrši u vozilu korisnika.

Dostava ključeva

Ukoliko korisnik izgubi ključ od vozila ili ima problem slične prirode a rezervni ključ se nalazi na prijavljenoj adresi, korisnik ima pravo na dostavu ključeva do 50km do mesta gde se nalazi vozilo. Vozač šlep vozila, koji je partner ili saradnik Atlasa je dužan da za vozilo za koje ne postoje ključevi, pristupi bezbednosnoj proceduri provere vlasništva nad vozilom. Korisnik usluge mora biti maksimalno kooperativan i omogućiti proveru vlasništva.

*Kilometraža do 50km se odnosi na ukupan broj kilometara u oba pravca.

Asistencija u Evropi je sledećeg sadržaja:

Šlepovanje do 250€

U slučaju kvara ili saobraćajne nezgode u inostranstvu korisnik usluge ima prava na asistenciju šlepovanja vozila u iznosu do 250 evra do obližnjeg servisa u inostranstvu. Korisnik nije uslovljen i sam može da odabere servis ili da dobije predlog od strane Atlasa. Iznos od 250 evra je i više nego dovoljan za šlep do obližnjeg predloženog servisa. Ukoliko korisnik zahteva da se prešlepa u servis čija je udaljenost dalja od zagantovanog iznosa ili želi odmah povratak vozila za Srbiju, korisnik je obavezan da doplati razliku u ceni.

Manja popravka na licu mesta

Popravka na licu mesta podrazumeva izlazak inostranih servisera na teren radi popravke manjih kvarova poput zamene gume, dopune akumulatora, dopune goriva i sličnih sitnijih kvarova… Sve što može da se reši na licu mesta rešićemo, ako nije moguće korisnik i dalje ima mogućnost šlepovanja do servisa. Troškove rezervnih delova, goriva itd snosi korisnik.

Prevoz putnika iz vozila

Prilikom šlepovanja obezbeđen je i prevoz dva putnika koji se nađu u vozilu u trenutku kvara do željene destinacije (adresa korisnika ili servis). Putnici se prevoze u vozilu naših partnera. Prilikom asistencije operater Atlas24h SOS centra će vas pitati koji je tačan broj putnika i na osnovu toga poslaćemo odgovarajućeg inostranog partnera i vozilo.

Online prijava

Prijavi se online i ostvari sledeće pogodnosti:

Besplatna dostava paketa ili elektronski Ugovor (u zavisnosti od odabranog načina plaćanja)
– Vaučer za besplatan pregled i dijagnostiku vozila u Bosch Car servisu
– Vaučeri za popuste na više turističkih destinacija u Srbiji
– Vaučer sa 25% popusta na obaveznu auto opremu

 

Recenzije

Pokvaren auto u Hrvatskoj, od SOS poziva do auta na šlep kamionu je prošlo 25 minuta. Istakao bi vrlo ljubaznu i predusetljivu operaterku. Vozač šlep službe isto profesionalan, kulturan i komunikativan. Šlep vozilo vrlo uredno, udobno i novo takođe. Tovar propisno obezbeđen. Odšlepan tačno na željeno mesto.

Srđan Marić

U okviru Internacionalnog paketa, na naš poziv ka Atlasovom SOS call centru, šlep se pojavio nakon samo 20 minuta i odvezao moju porodicu i auto od Užica do Inđije. Svaka čast i sve preporuke. Hvala šlepadžiji Zoranu na odgovornosti i profesionalnosti prilikom izvođenja asistencije.

Žarko Ćulibrk

„Korisnici smo Atlas24h osiguranja vec nekoliko godina. Imali smo prilike nekoliko puta da koristimo njihove usluge. Stvarno smo prezadovoljni njihovom saradnjom. Imamo decu i često putujem sama sa detetom i jako mi znači da u bilo kom trenutku mogu da računam na njihovu pomoć!

Andrea Milojević