Broj za naručivanje paketa - 061/3135333 SOS broj za pomoć na putu - 069/667667

Lakše i brže preko granice

Dobro je znati da je preporučeno  korišćenje alternativnih graničnih prelaza u sezoni  praznika, godišnjih odmora, radova na obnovi, rekonstrukciji i izgradnji puteva i u vreme pojačanog saobraćaja. Primera radi ka Mađarskoj umesto Horgoša, koristite granični prelaz Đala. Ovaj prelaz koriste samo putnička vozila, a osim, građana mađarske i srpske nacionalnosti i putnici sa pasošima EU iz Švajcarske, Norveške i Islanda.


Mađarska

Na graničnom prelazu Horgoš I je u vreme najvećih gužvi uvek otvoreno 6 traka, a koriste se i prelazi  Kelebija, Horgoš II , Bački Breg (ovaj prelaz mogu da koriste samo putnička vozila) koji rade neprestano 24 h, dok je alternativa sa Mađarskom i prelazak preko Bačkih Vinograda, Bajmoka (ovaj prelaz koriste samo putnička vozila) i Rastina kod Sombora koji su otvoreni do 19 h.


Hrvatska

24h se prelazi granica na Batrovcima, Šidu, a na raspolaganju su i Bačka Palanka, Bogojevo, Bezdan, Neštin (ovaj prelaz koriste putnička i isključivo prazna teretna vozila), Ljuba i Sot.


Bosna

Putnici mogu koristiti prelaze Badovinci (ovaj pelaz mogu ka Srbiji osim putničkih da koriste i natovarena teretna vozila, dok ka Bosni samo prazna), Sremska Rača, Mali Zvornik, Ljubovija, Bajina Bašta, Kotroman (Mokra Gora), Uvac (Priboj), Višegrad, Rudo i Jamena (prelaz je skelom koja saobraća Savom od 7-2h u oba pravca, po 7 puta dnevno)


Crna Gora

24h rade prelazi Jabuka, Gostun i Mehov Krš.


Makedonija

Vozači prelaze na graničnim prelazima Preševo (Tabanovci) i Prohor Pčinjski, koji su otvoreni 24h.


Bugarska

Granica se može prelaziti na graničnim prelazima Dimitrovgrad (Gradina), Vrška Čuka, Strezimirovci i Ribarci. Svi rade 24 h.


Rumunija

Đerdap I (za putničk i teretna vozila), Đerdap II (za putnička vozila), Kaluđerovo, Srpska Crnja i Vatin koji rade 24 h, dok su prelazi Jaša Tomić, Nakovo i Vrbica otvoreni do 19h samo za vozače putničkih vozila.