blog vest

Granični prelazi u Srbiji pokriveni kamerama

vest

AMSS kamere. Kolike su gužve na granicama Preševo i Gradina, građani u letnjoj sezoni mogu će da vide uživo na sajtu MUP-a i Auto-moto saveza.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova su 2018te godine saopštili da su kamere već postavljene na graničnom prelazu Batrovci, gde su i najveće gužve, a plan je da još tri prelaza dobiju video-nadzor, među kojima su i granice sa Makedonijom i Bugarskom. To će omogućiti građanima da preko sajta MUP-a ili AMSS-a, kako kaže direktor policije Vladimir Rebić, pred putovanje uživo vide kolike su gužve na nekom prelazu.

 

AMSS kamere: Horgoš, Batrovci, Gradina, Preševo…

Kamere koje se postavljene na graničnim prelazima, dodaje predsednik AMSS Mirko Butulija, olakšaće putovanje građanima, jer će uživo moći da vide kolike su kolone. Podseća da preko sajta AMSS vozači već mogu da saznaju kakvo je stanje na putevima i granicama.

Link: Ukoliko želite uživo pogledati gužve na graničnim prelazima to možete uraditi na sledećem linku: Granični prelaz kamere

 

Butulija najavljuje da će uskoro biti napravljena i aplikacija, koja će vozačima dati sve neophodne informacije o tome kakvo je stanje na graničnim prelazima.

Inače, 75 graničnih prelaza u Srbiji, kako kaže Rebić, tokom 2019. godine prešlo je 64 miliona putnika, a taj broj se povećao za 6,5 % prošle godine.

Atlas pomoć na putu.
Izvor: Bookiraj.com
Kopiraj: copy