Broj za naručivanje paketa - 061/3135333 SOS broj za pomoć na putu - 069/667667

Auto vesti

ATLASOVA godišnja statistika – koja vozila su se najviše kvarila i ostajala na putevima?

Uradili smo detaljnu analizu svih izvršenih asistencija od strane Atlas24h pomoći na putu u prethodnoj godini i došli do odgovora. U cilju da tabela bude što preciznija, broj asistencija po proizvođaču vozila smo podelili sa ukupnim brojem vozila tog proizvođača u našoj bazi. Naprimer vozila iz VW grupacije su imala najviše asistencija ali kako tih vozila najviše i ima na našim putevima, kad se podele ti brojevi, VW se našao na 18-om mestu što pokazuje da su se ova vozila, po apsolutnim vrednostima, dokazala kao jako kvalitetna i pouzdana.

Neslavnu titulu za najnepouzdanija vozila od strane Atlas24h, dobija Alfa Romeo. Njihovi vlasnici su imali najviše kvarova i problema tokom 2020-te godine.

Drugo mesto i jako blizu Alfe su Renault vozila, te ni njihovi vlasnici nemaju puno razloga za zadovoljstvo.
Na trećem mestu možemo da navedemo 3 proizvođača sa skoro istim rezultatom BMW, Citroen i Fiat.

Među najpouzdanijim proizvođačima su Kia i Dacia. Razlog za ovaj rezultat možda leži u tome što su uglavnom njihova vozila na našem tržištu mlađa od proseka neretko i novokupljena. Takođe bi istakli kao pouzdana vozila i Toyotu, Seat i Volvo.

Pogledajte celu listu na sledećem dijagramu:

blank

 

Zanimalo nas je i koji je razlog i tip kvara bio najodgovoriniji za pozivanje našeg SOS broja protekle godine.

Kako je automobil mašina sastavljena od prosečno 30.000 delova, ne iznenađuje da zaista mnogo toga može da “pođe po zlu”, te smo zabeležili preko 200 jedinstvenih uzroka koji su vozače ostavili na putu protekle godine.

Bilo je izazova i sa dekodiranim ključevima, zaglavljenim brisačima, sa hibridnim pogonom, a ubedjlivo vođstvo (i sa 4 puta većom šansom u odnosu na sve ostale) ima situacija kada automobil jednostavno nije hteo da se upali…

U nastavku donosimo dijagram sa 25 najčešćih kvarova na vozilima naših članova:
blank

Napomena: Podaci prikazani na grafikonima su izvučeni iz celovite Atlas24h baze aktivnih korisnika paketa pomoći na putu za prethodnu godinu. Ukoliko preuzimate i objavljujete grafikon ili podatke iz njega molimo da prethodno zatražite saglasnost putem elektronske pošte stranice ili društvenih mreža.