blog vest

Ipak su žene bolji vozači!

vest

Ipak su žene bolji vozači! „Jao, bre, pa kako to voziš?! Ovo mora da je neka žena za volanom!“ – koliko puta ste čuli ovu i slične rečenice? Stereotipno mišljenje da žene ne znaju da voze čini se kao da je ukorenjeno. Međutim, kada se pogledaju rezultati nedavno sprovedenog istraživanja, stiče se drugačiji utisak.

Verovali ili ne, nakon istraživanja koje je sproveo „Britanski institut za bezbednost u saobraćaju“, došlo se do rezultata da žene manje prave saobraćajne prekršaje nego muškarci. Dakle, najveći procenat vozača koji usled saobraćajnih prekršaja ostaju bez vozačke dozvole jesu muškarci starosti između 20 i 30 godina. Međutim, ovo istraživanje sprovedeno je u Velikoj Britaniji, tako da Srpkinje i ne mogu baš da likuju nad ovom informacijom. Pitamo se koliki je ovaj procenat u Srbiji.

Automobili koji su omiljeni među ženskim vozačima

Rezultati istraživanja

Nego, da se vratimo na rezultate ovog britanskog istraživanja. Dakle, od 92.136 osoba koje su u Velikoj Britaniji u poslednjih 12 meseci ostale bez vozačke dozvole, većina su muškarci. U pomenutoj starosnoj grupaciji od 20 do 30 godina ukupno je 36.000 osoba dobilo kaznu zabrane upravljanja vozilom, od čeka je 31.668 muškaraca i samo 4.333 devojaka.

Možda muškarce nervira ženska neodlučnost i nesigurnost za upravljačem, ali na kraju, najbitnije je ne napraviti fatalnu grešku i bezbedno stići od tačke A do tačke B.

U istraživanju lepša polovina je sigurno u zaostatku za muškom populacijom. To je znanje i iskustvo u popravci vozila, delovima i ostalim tehničkim stvarima. Devojke su mnogo sklonije da se za probleme na putu obraćaju drugim osobama i da zovu muške članove svoje porodice za savet ili pomoć.

Srećom postoji lako i jednostavno rešenje za takve situacije. Atlas24h paketi pomoći na putu obezbediće svakoj ženi bezbrižnu i bezbednu vožnju jer u slučaju nenadanog kvara rešenje je u samo jednom pozivu. Ne morate više da jurite prijatelje i poznanike i da čekate po par sati na putu kako bi vam se pružila asistencija. Da ne pričamo o tome koliko je samo opasno stajati pokraj puta uz pokvareno vozilo.

Pozovite nas na broj 061/31-35-333 i naručite paket pomoći na putu. Preporučujemo Nacionalni paket ukoliko vozite po Srbiji ili Euro+ ukoliko idete i za inostranstvo.

Koje je vaše mišljenje? Ipak su žene bolji vozači ili ne?

Izvor: internet-prodaja-guma.com

Kopiraj: copy