blog vest

Kako odabrati paket pomoći na putu (Top 3 saveta)

vest

 

Kako odabrati kompaniju i paket pomoći na putu? Nameravate da putujete van svog grada ili u inostranstvo ili možda jednostavno želite da tokom cele godine budete bezbrižni u vašem vozilu i da ne razmišljate koji paket pomoći odabrati, ili koji broj telefona pozvati u slučaju problema na putu?

Želite da napravite pametan izbor i da se ne nađete u pokvarenom autu sa još 2-3 putnika na putu gde nema nikoga u okolini osim šlep službi koje jedva čekaju da vam papreno naplate svoje usluge. Možda ste već imali negativna iskustva u prošlosti sa firmama gde ste imali aktivan paket pomoći na putu ali su te kompanije u međuvremene bankrotirale?

Zato je uvek racionalno da na vreme obezbedite svoj paket pomoći na putu kod pouzdanih i sigurnih firmi.  Obično je za izbor paketa manja cena odlučujući faktor, ali to je velika greška što se i pokazalo u praksi u 2024-oj godini.

U ovom tekstu „Kako odabrati paket pomoći na putu“ dajemo Top 3 saveta za izbor najboljeg paketa. Prilikom kupovine paketa obratite pažnju na ove savete da se ne razočarate kada vam na putu zatreba ozbiljna asistencija!

 

Top 3 saveta kako da odaberete paket pomoći na putu

Veliki broj osiguravajućih kuća pokušava da vam, kao svoju četvrtu ili petu uslugu, ponude uslugu pomoći na putu za njihovu dodatnu zaradu.

Međutim, oni nemaju svoja vozila i šlepadžije, već spoljne saradnike od kojih zavise i nisu pouzdani. Uvek je pitanje da li će se na vreme ili uopšte pojaviti njihov saradnik, jer su njima neki drugi klijenti prioriteti. Zato se nameće logično pitanje – zašto uopšte uzimati pakete pomoći na putu kod kompanija kojima ta usluga nije primarna delatnost?

 

Savet 1. Koju firmu pružaoca usluge pomoći na putu odabrati?

Glavna preporuka:
Držite se firmi čija je osnovna delatnost pomoć na putu, i to onih koje se dugi niz godina bave ovom profesijom!

Primetan je porast broja firmi koje traju 3-4 godine i onda nestanu. Najčešći razlozi za to su neiskustvo u radu i to što su niskom cenom a ne kvalitetnom uslugom pokušali da zadobiju korisnike, pa zatim nisu mogle finansijski da se izbore sa nastalim izazovima. Takvim načinom poslovanja na kraju su oštećeni brojni korisnici.

Savet: Stabilne i sigurne firme koje su prisutne na tržištu duže od 15 godina su najbolji izbor poput Atlasa.

 

Savet 2. Društvene mreže, broj korisnika, online akcije…

Možda starijim generacijama zvuči neobično, ali na društvenim mrežama se može saznati dosta o poslovanju firmi. Veliki broj ljudi deli svoja pozitivna i negativna iskustva o proizvodima i uslugama koje su kupili ili koristili.

Zato nije na odmet prelistati fb/ig profile firmi koje su vam privukle pažnju i pogledati njihove Google recenzije!

Ako primetite da na objavama nema povratnih reakcija, komentara i generalno, da je slaba zainteresovanost pratilaca, to je signal da ta firma ima mali broj korisnika, a stoga i malo iskustva u poslu kojim se bavi. Ili ako primetite da firme imaju dva naloga na jednoj društvenoj mreži poput facebook-a to takođe može da ukaže na čudne radnje. Dok na Googlu možete pročitati i detaljne recenzije korisnika i ocene.

Pozitivna strana praćenja profila na društvenim mrežama je ta što firme imaju online sniženja, akcije, benefite itd, za svoje pratioce. Ako se nađete tamo u pravo vreme, možete finansijski bolje da prođete pri naručivanju paketa.

 

Savet 3. Ufff, ta sitna slova u ugovorima

Svaka firma ima uslove ugovora, ali… Ko ima vremena da čita sve to?

Na šta ipak, morate da obratite pažnju vezano za pakete pomoći na putu?

Za pakete na teritoriji Srbije obratite pažnju na kilometražu i njeno računanje. Jako je bitno naći paket u kome ima barem jedna asistencija sa neograničenom kilometražom šlepanja.

Savet: Uvek proverite da li ima nekih dodatnih doplata, kao i da li je obezbeđen prevoz putnika!

Postoje firme koje navode da paket sadrži, npr. do 150 km besplatnog šlepovanja. Tek posle, na terenu, vi shvatite da se kilometraža računa od mesta odakle kreće šlepadžija, i to u 2 smera!

Tako umesto 150 km, vi efektivno dobijete oko 70 km šlepanja samo u jednom pravcu. A svaki kilometar posle toga morate dodatno platiti!

Savet: Dobro pazite i izbegnite takve pakete.

Što se tiče paketa za teritoriju Evrope, tek tu kreće prava zavrzlama. Svako ima različite uslove. Najbitnija mala slova ovde se odnose na povratak vozila iz inostranstva.

Firme uglavnom navode povratak vozila u brošurama ili sajtu, ali… Posle negde sitno dodaju uslov da je to jedino u slučaju saobraćajne nesreće, ili ako vozilo ne može da se popravi u roku od 5, 7 ili 10 dana…

Šta to znači u praksi?

U praksi to znači da u 95% prilika nećete moći vratiti vaše vozilo u Srbiju, iako ste mislili da možete kada ste kupovali paket!

Savet:  Usmerite pažnju na pakete u kojima je jasno naznačeno da imaju bezuslovan povratak vozila iz inostranstva u Srbiju poput Atlasovog Internacionalnog Plus paketa.

 

Bonus saveti i preporuke:

  • Možete se raspitati kod prijatelja vozača da li je koristio asistenciju od neke firme i kakva su iskustva. Savet, preporuka i njihovo iskustvo sa nekom firmom na terenu dosta znači. To može da vam pomogne prilikom odabira u čije ruke ćete staviti vašu bezbrižnost na putu.
  • Pregledom sajtova možete da vidite koje partnere i reference neka firma ima. Nije isto kada referenci uopšte nema, i kada firma ima veliki broj vidno istaknutih referenci, preporuka od relevantnih časopisa, itd.
  • Proverite da li u slučaju prodaje automobila možete da prebacite paket na novo vozilo, ili gubite pravo na njega.
  • Saznajte i da li druga osoba (član porodice, prijatelj. itd) koja vozi vaš automobil, ima pravo na korišćenje asistencije i kada vi niste u vozilu.
  • Imajte na umu da ste vi vozač i da vi znate najbolje koje su vaše potrebe i navike, koliko često putujete i gde.
  • Odlučite da li, ako vam stane auto, hoćete da pomoć bude na vaš poziv, ili da koristite ponekad komplikovane mobilne aplikacije za traženje asistencije.

Nadamo se da smo jasno i precizno odgovorili na ovo uvek aktuelno pitanje: “Kako odabrati paket pomoći na putu” i da će vam naša 3 top saveta biti od koristi.

Kopiraj: copy