blog vest

Mobilni opasan u rukama pešaka u saobraćaju

vest

U okviru projekta “Smanji gas” juče je na centralnom platou Štranda održan javni čas o bezbednosti u saobraćaju, koji je organizovan pod pokroviteljstvom Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Republike Srbije.Zainteresovani su mogli da isprobaju „pijane naočare” s kojima su videli kako izgleda biti vozač u alkoholisanom stanju, ali i prošetati „SMS ulicom”, poligonom na kojem je simulirano kako izgleda kada pešaci koji hodaju ulicom istovremeno kucaju poruke na mobilnim telefonima.

– Grad Novi Sad će uvek podržavati ovakve akcije kada je u pitanju bezbednost saobraćaja. Vrlo je pohvalno što nevladin sektor samoinicijativno organizuje akcije ovog tipa gde najmlađi učesnici u saobraćaju, kao i oni stariji mogu da iskuse neželjene situacije u saobraćaju, ali u bezbednim uslovima – rekao je član Gradskog veća za saobraćaj i puteve Nemanja Vukčević. On je tom prilikom pozvao sve prisutne da dođu 5. avgusta na Trg slobode kako bi učestvovali u još jednoj akciji namenjenoj prevenciji i povećanju bezbednosti u saobraćaju koju organizuje Republička agencija za bezbednost saobraćaja.

On je dodao da je Novi Sad prvi grad domaćin, a da će svi zainteresovani moći da isprobaju neželjene saobraćajne situacije kao što su naglo kočenje i nevezivanje pojasa, ali u bezbednim uslovima.

Javni čas o bezbednosti u saobraćaju realizovali su članovi Auto-sportskog kluba „Petro max“ i vršnjački tim predvođen srednjoškolcima saobraćajne sekcije Saobraćajne škole „Pinki“ koji su bili zaduženi za vršnjačku edukaciju na zabavan način.

Izvor: mojnovisad.com

Kopiraj: copy