Broj za naručivanje paketa - 061/3135333 SOS broj za pomoć na putu - 069/667667

Auto vesti

Od 5.000 pregledanih vozila skoro polovina neispravno

Prema rezultatima novembarske akcije, a nakon analize strukture kvarova, utvrđeno je da od pregledanih vozila, 31 odsto ima problem sa kočnicama, devet odsto sa sistemom za upravljanje, a kod 36 odsto automobila nije potpuno ispravna svetlosna signalizacija.

U prethodnoj, letnjoj akciji od sličnog broja vozila neku neispravnost je imalo 39 odsto, a najčešći problem su bili uređaji za zaustavljanje i to u 31 odsto slučajeva, dok se 36 odsto odnosilo na uređaje za osvetljavanje, odnosno 14 odsto na uređaje za upravljanje.

Svi vozači su u okviru akcije koja je organizovana od 23. do 28. novembra mogli besplatno da provere tehničku ispravnost automobila na više od 170 linija tehničkih pregleda širom Srbije.

Akcija besplatne provere tehničke ispravnosti je sprovedena u saradnji sa „Parking servisom“, Upravom saobraćajne policije, a uz podršku Asocijacije tehničkih pregleda.

Kako se navodi, kao i do sada, za besplatnu proveru tehničke ispravnosti najviše su bili zainteresovani vlasnici starijih automobila koji pretpostavljaju da postoji neka neispravnost na njihovom vozilu.

Izvor: B92, Tanjug