blog vest

Ovalnost diskova – Tehnički pregled 2023.

vest

Ovalnost diskova – Merenje ovalnosti kočionih diskova na tehničkom pregledu se odlaže već par godina. Tačnije merenje se i sada odvija, ali to je bilo više informativnog karaktera za vlasnika vozila. Od 5. Jula situacija se menja jer će postati obaveza ako želite da prođete tehnički pregled. Ukoliko naravno ne dođe do ponovnog odlaganja, kao što je do sada bio slučaj.

 

Kako proveriti ovalnost diskova kočionog sistema?

 

Veliki problem sa kojim se susreću mnogi vozači jeste ispitivanje kočnica na tehničkom pregledu. Još veći problem je to što ne mogu da dođu na tehnički i da preventivno provere samo kočnice kako bi ih na vreme sredili ukoliko postoji neki problem. Naravno, mogu da obave vanredni tehnički pregled, ali tada obavezno mora da se radi kompletan tehnički pregled, što znači da moraju da plate punu cenu – oko 6.000 dinara.

Oni koji dođu na tehnički sa neispravnim kočnicama u velikom broju slučajeva nemaju dovoljno vremena da ih poprave, pa moraju ponovo da plaćaju punu cenu tehničkog pregleda.

Postoje servisi koji imaju valjke za testiranje kočnica isto kao i tehnički pregledi. Kod njih možete da odete npr. mesec dana pre tehničkog pregleda, da proverite kočnice i da ih na vreme sredite ukoliko ne koče dobro. Ali tu opet nailazimo na problem, jer je jako mali broj servisa koji imaju valjke.

Podsećamo da tehnički pregled možete da obavite 30 dana pre isteka registracije.

Za samo 4,490 dinara godišnje ne morate da brinete o kvarovima na vašem autu. Saznajte više na stranici Nacionalnog paketa pomoći na putu.

 

Ovlalnost diskova – Šta kažu testovi?

 

Ekipa iz “Emisije Sat” se potrudila da nam približi temu i da nam da pruži više informacija na ovu temu. Prvo što treba napomenuti je da je naš zakonodavac postavio granicu od 20% za ovalnost kočionog diska koja bi trebala da se primenjuje od 5. Jula ukoliko ne dođe do ponovnog odlaganja ili izmena. Ukoliko na tehničkom pregledu na merenju vaše vozilo bude imalo više od 20% ovalnosti diska nećete proći tehnički pregled.

Po statistici koji je izneo dr Andrija Vujičić inženjer mašinstva na uzorku od 35,000 vozila među kojima su i putnička i teretna vozila:

“Ustanovili smo, kad su u pitanju putnička vozila 25% ne bi zadovoljilo uslove o ovalnosti a kada su u pitanju teretna vozila čak 44% vozila ne bi zadovoljilo uslov. Veliki broj vozila koja su mlađa od 10 godina takođe nije ispunilo uslove o ovalnosti”

Iz ovoga možemo zaključiti da ni vlasnici novijih automobila nisu sigurni da će zadovoljiti uslov, kao i da će novo pravilo “parkirati” svako četvrto putničko vozilo i skoro svako drugo teretno.

U testu, nakon što vozilo nije prošao prvi pregled, stavljeni su potpuno novi kočioni diskovi i test je u ovom primeru pokazao da je procenat pao sa oko 40% na 4%. Međutim, maksimalna sila kočenja je ostalo skoro ista tj. samo par procenata je veća, a to znači da je auto sa starim diskovima i sada sa novim diskovima jednako efikasno koči. Ovalnost jeste problem ali to nije uticalo na maksimalnu silu kočenja.

Kakvi su rezultati u praksi? U eksperimentu rađenom na stazi Navak isto vozilo, sa potpuno novim diskovima imao je zaustavni put od 45,25m dok je sa starim i zakonski neispavnim diskovima imao zaustavni put 45,98m. Dakle razlika je 73cm iliti 1,6% više. Postavlja se pitanje da li je ovo toliko tehnički neispravano da moramo da ga odstranimo sa ulice, imajući u vidu koliko još faktora sve može uticati poput zamaranja zimskih pneumatika, pogrešnog pritiska u gumama i mnogo drugih sitnijih faktora.

 

Zaključak?

 

Ukoliko novo pravilo bude počelo da se primenjuje, možemo očekivati da vozači neće moći adekvatno da se pripreme za nove izmene. Pre tehničkog pregleda biće jako teško naći servis gde mogu da provere ovalnost diskova. Mi svakako savetujemo da to uradite pre ako se u vašoj blizini nalazi takav servis ili da na vreme odete na tehnički pregled pre isteka registracije vozila kako bi u slučaju da ne prođete tehnički imali dovoljno vremena da reagujete. Statistika kaže da svako četvrto putničko vozilo neće proći tehnički. Nadamo se da će zakonodavci imati sve ovo u vidu i ublažiti tj. povećati procenat dozvoljene ovalnosti diskova ili odložiti primenu pravila dok se ne nađe drugo odgovarajuće rešenje.

 

Problem sa gumama je treći najčešći razlog zašto vozači zovu šlep službe. Ako ne želite da razmišljate o tom problemu poručite Atlasov Guma paket pomoći na putu. Da vam guma ne upropasti dan, od Atlasa imate pokriveno do 2000 evra za zamenu svih guma na vašem vozilu za nove. Šlepovanje do vulkanizera i sitnije reparacije do 100 evra su takođe pokrivene. Cena paketa iznosi samo 3,490 dinara godišnje. Paket poručite telefonski ili u našoj Online Prodavnici.

 

 

Izvori: polovniautomobili.com i YT kanal “Emisija Sat”

Kopiraj: copy