blog vest

Set za krpljenje guma: Prednosti i mane

vest

Ako pitate vozače da li je bolja opcija rezervni točak ili set za reparaciju gume, naići ćete na raznovrsne odgovore. Ipak, među proizvođačima automobila vlada mišljenje da su setovi ipak bolja opcija i to samo zato što njima u proizvodnji smanjuju troškove.Već smo pisali o tome kako se koristi set za krpljenje guma, ali bismo sada želeli da vam damo razloge za i protiv njegovog korišćenja. Ovaj tekst namenjen je onima koji nisu sigurni da li je ovaj alat prava stvar za njih.

Prednosti seta za krpljenje guma:

– Štedite prostor u gepeku, jer set zauzima manje mesta od rezervne gume.

– Ušteda goriva. Znamo da vam ovo nije palo na pamet, ali je logično: set teži oko 2 kilograma, pa samim tim ne utiče znatno na težinu vozila, za razliku od rezervnog točka. Samim tim, troši se manje goriva.

– Ušteda vremena. Ako vas neprijatnost zatekne u toku vožnje, a nemate vremena za gubljenje, onda je ovo dobro rešenje za vas. Ovo je posebno važno ukoliko ne znate ili niste spretni sa zamenom točka.

– Očas posla. Korišćenje seta za krpljenje guma je jednostavno.

– Kompresor iz seta se može upotrebiti i u slučaju da se jedna od guma ispumpala.

Mane seta za krpljenje guma:

– Nije za svaku rupu. Imajte na umu da se ovim setom mogu sanirati samo male štete na gumi. Ako je rupa veća ili je felna oštećena, set za krpljenje guma vam tu ne može pomoći.

– Boca sa lepkom se menja nakon samo jednog korišćenja odnosno kada joj istekne rok trajanja, bez obzira na korišćenje.

– Kratkoročno rešenje. Krpljenje guma je samo trenutno saniranje štete. U mnogim slučajevima guma mora da bude zamenjena posle popravke.

Takođe postoji rešenja za vozače koji uopšte ne žele da razmišljaju o ovim scenarijima i situacijama. Guma paket pomoći na putu uključuje uslugu zamene pneumatika na licu mesta ili šlepovanja da obližnjeg vulkanizera besplatno u okviru paketa. Kod vulkanizera Atlas24h vam pokriva do 100 evra za popravku gume ili čak do 2000 evra za nove gume. Guma paket  iznosi samo 3,490 dinara godišnje!  Naručite vašu godišnju bezbrižnost preko broja 061/31-35-333.

Guma paket

Izvor: internet prodaja guma

Kopiraj: copy