Broj za naručivanje paketa - 061/3135333 SOS broj za pomoć na putu - 069/667667

Auto vesti

Uređaji za elektronsku naplatu putarine i NIS-ovim pumpama

Elektronska naplata putarine. U cilju smanjenja gužvi na naplatnim rampama autoputeva, na inicijativu Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture potpisan je ugovor između NIS-a i „Puteva Srbije“ o prodaji i dopuni TAG uređaja.

Elektronska naplata putarine na naplatnim rampama

TAG uređaji od ponedeljka se mogu kupiti i dopunjavati na benzinskim stanicama „Zmaj 1“ i „Zmaj 2“ na autoputu E-75. A od utorka 12. avgusta ova usluga biće dostupna i na benzinskim stanicama „Mali Požarevac“ i „Lozovička česma“ na istom autoputu.

Od srede će se TAG uređaji prodavati i na benzinskoj stanici „Krnješevci“ na autoputu Beograd – Zagreb. Takođe i na benzinskoj stanici „Stari Banovci“ na autoputu Beograd – Novi Sad.

U četvrtak 14. avgusta prodaja će početi na pumpama „Nais“ i „Fontana“ na autoputu Beograd – Niš.  U petak na benzinskoj stanici „Predejane“, takođe na autoputu E-75.

Korišćenje TAG uređaja omogućava naplatu putarine bez zaustavljanja na posebno obeleženim kanalima za naplatu. Time se izbegavaju zastoji u saobraćajnim špicevima.

Ministarstvo će u narednom periodu nastaviti aktivnosti na usavršavanju naplate putarine kako bi se vozačima pružila što kvalitetnija usluga, smanjile gužve na putevima, navedeno je u saopštenju.

Izvor: B92
Preuzeo Atlas Servis, pomoć na putu 24h