Pomoć na putu 24h: +381 69 667 667; info: +381 60 099 2541 office@atlas-servis.com

I dok muškaci svoje automobile posmatraju kao statusni simbol i kao sredstvo koje im često vraća samopouzdanje i služi kao ventil za stres i frustracije, najveći procenat žena automobil smatra samo korisnom mašinom i prevoznim sredstvom.

Zanimljivo je to da su najnovija istraživanja pokala da žene češće kupuju i iznajmljuju automobile nego muškarci, pa postoje oni koji tvrde da lepši pol zapravo i diktira trendove u automobilskoj indutriji. I zaista, ako pogledate svetske sajmove automobila, videćete da najpoznatiji proizvođači automobila sve češće nude nežnije boje karoserija. Interesantno je i da žene sve više biraju jake i brze automobile, odnosno da se sve manje „plaše“ da seednu u veliki auto, koji ima jak motor i veliku potrošnju.

Šta žene žele od svog automobila?

Žene imaju specifičan ukus kada je odabir automobila u pitanju; a nije ni tajna da automobil koji će voziti biraju po drugačijem kriterijumu nego muškarci. Iako ne želimo da generalizujemo naklonosti dama, na osnovu podataka o modelima koje voze žene, možemo zaključiti da su njima kod automobila najbitniji laka uočljivost, prostranost, udobnost i lep izgled. Važna stvar je forma, linija i boja. Ono na šta posebno obraćaju pažnju jeste unutrašnjost, koja mora biti lepih i pravih linija, kao i da boja sedišta bude uklopljena sa bojom karoserije.

Većina zaposlenih žena preferiraju vozilo koje je pristupačno, koje ima dovoljno prostora za smeštaj svih potrebnih stvari i koje je efikasno i ekonomično kada je u pitanju potrošnja goriva. Sigurnost je, takođe, veoma važan faktor, jer provode dosta vremena u automobilu vozeći svoju decu u i nazad iz škole, na vannastavne aktivnosti, ali i zarad sopstvenog posla.

Naravno, jasno je da žene žele automobil koji je lak za vožnju i uz to da ima sve pogodnosti koje im mogu učiniti živote ugodnijim. Znamo koji su omiljeni automobili ženama, a ovo su neki od naših predloga koji automobili su najbolji za žene i koji mogu odgovoriti svim njihovim potrebama.

Nisan Juke

Image result for nissan juke 2015 wonam

Verovatno ste već zapazili da veliki broj žena uživa u vožnji crossover-a. Razlog veće popularnosti SUV vozila leži u tome što vozaču pružaju veću udobnost sedišta, bolju preglednost i bolje performanse u toku vožnje. Ovakav, jedinstveni stil je potpuni hit među damama zbog svog privlačnog izgleda. Uz to – možete li zamisliti bolji model automobila koji je i privlčan oku a ima i mnogo prostora za smeštaj putnika i stvari. Najbolje od svega, to je pristupačan automobil, iako je neobično atraktivan.

Ford Fokus

Image result for ford focus 2012 woman

Fokus je, čini se, sve popularniji model Fordove fabrike, koji se može često sresti na ulicama naše zemlje, ili na listi za kupovinu neke dame. Ford Fokus se može kupiti po vrlo pristupačnoj i razumnoj ceni, a za to ćete dobiti lepo dizajniran automobil, čvrst i stabilan. Izgleda da su ekonomična potrošnja tokom vožnje i privlačan izgled osnovni kriterijum po kom većina žena bira svog četvorotočkaša.

Reno Clio

Image result for renault clio yellow

Visoko kotirani modeli francuskog proizvođača automobila su Clio i nešto veći model – Megan. Razlog zašto pripadnice lepšeg pola biraju Renoove modele je ponuda malih, za grad pogodnih automobila. Izrazito elegantne, spoljašnje linije karoserija i sofisticirana unutrašnjost ostavljaju svakog vozača bez daha. Neka istraživanja su pokazala da su francuski modeli automobila najčešći izbor žena u dvadesetim godinama kao i dama u ranim tridesetim koje znaju šta rade za volanom.

Citroen C-klasa

Image result for citroen c4 hatchback

Paktični hečbek automobili, lepo dizajnirane spoljašnjosti i voma udobne unutrašnjosti, često rangiraju modele poput C3 i C4 kao prve izbore dama. Naročito prija saznanje da se u vožnji ističu kao štedljivi (zbog motora manje kubikaže), i neće mnogo oštetiti kućni budžet odvajanjem za registraciju i sporadične odlakse u servise.

Mini Kuper

Image result for mini cooper

Mini Kuper je i napravljen da bude mali, slatki automobil koji bi svaka dama poželela da vozi po gradskim ulicama. Najzanimljivija i, verovatno najprivlačnija, karakteristika ovako malih i kompaktnih automobila je ta što ih je moguće gotovo svuda parkirati.

Fijat 500

Image result for fiat 500

Pravi „mali ženski automobil“ za svakodnevni odlazak na posao i kupovinu, a i štedi dosta vremena prilikom parkiranja. Trebalo je 50 godina Italijanima da naprave naslednika Cinquecento-a, i napravili su pravog ljubimca žena. Proglašen za najseksipilniji automobil od strane Top Gear magazina. Odlična karakteristika je što je pristupačan, a Fijatovi modeli imaju ubedljivo najširi opseg prodaje rezervnih delova, i pogodnost da, uz adekvatno održavanje, potrošnja goriva bude minimalna. Ova stavka naročito pogoduje štedljivoj ženskoj prirodi.

Izvor: zenasamja.me, dobrestvari.rs, minutzamene.com