Broj za naručivanje paketa - 061/3135333 SOS broj za pomoć na putu - 069/667667

Auto vesti

Kako do novog graničnog prelaza sa Madjarskom – “Bački Vinogradi”

Prethodnog vikenda smo putovali za Budimpeštu i odlučili se za prelazak preko novootvorenog graničnog prelaza “Bački Vinogradi”, kako bismo proverili koliko tačno vremena treba, odnosno “gubi”, ako se želi izbeći granični prelaz Horgoš.

Kako stići do prelaza?

Na samom autoputu nema znakova za ovaj granični prelaz, tako da morate da znate da treba da se isključite sa autoputa na petlji za Palić, odnosno  Subotica-sever i nastavite vožnju preko Hajdukova do Bačkih Vinograda u kojem ćete videti znak za ovaj granični prelaz. Pratite samo znakove i posle par minuta lagane vožnje stici ćete do prelaza.

Bila je subota i sve ukupno smo “izgubili” oko 60 minuta, od izlaza sa autoputa, pa do ponovnog vraćanja na isti.

Oko 40 minuta dok smo sačekali redu i pasošku kontrolu, sa obe strane, otvaranje gepeka i neizbežna pitanja “Kuda putujete?”, a samo oko 10-15 minuta nam je trebalo od samo prelaza sa Madjarske strane, preko gradića Moroholama, pa do ponovnog vraćanja na autoput za Budimpeštu kod mesta Roszke, sto je neposredno posle graničnog prelaza Horgoš.

Kad ponovo izadjete na autoput, posle par kilometara vožnje naići ćete na benzinsku pumpu i nemojte zaboraviti da kupite vinjetu. Cena vinjete za 7 dana je 2,975 HUF (oko 11 eur).

U letnjim danima ili praznicima, predlažemo ovaj prelaz kao alternativu broj 1, (daleko bliži prelaz nego Djala ili Kelebija), čak i ako putujete do ili od Budimpešte, jer možete uštedeti i vreme i živce.

Ako putujete za Banju Moroholom, onda Vam je ovaj prelaz logičan izbor.

Prelaz Bački Vinogradi su samo za putnička vozila i mogu da ga koriste samo gradjani Srbije, Madjrske, EU, Norveške, Švajcarske i Irske.

Prelaz je otvoren svakog dana od 7-19h.

Preuzeto: Bookiraj.com